Waarom SEO en communicate combineren

Als andere mensen op het internet over jouw bedrijf gaan praten, dan ga je beter scoren. Google zal dan immers je site sneller bovenaan de zoekresultaten plaatsen.

Dit kan als bv:

  1. Nieuwswebsites je naam en website vermelden.
  2. Mensen via sociale media berichten van je gaan delen.

Bijvoorbeeld

OpenCoffee Antwerpen kreeg  op de nieuwswebsite KMO-Insider een artikel met link naar de website.

Het artikel werd daarna ook op sociale media gezet. In die periode kwamen er hierdoor extra bezoekers op de website van Open Coffee Antwerpen.

Ondertussen zijn er meer dan 30 Open Coffees. Toch scoort de Open Coffee Antwerpen website zeer goed op Google dankzij de regelmatige persberichten.

Waarom SEO en communicatie combineren? 

Omdat nieuwswebsites zoveel mensen bereiken, maakt de publicatie van je artikel zo interessant.  Daarnaast kan je artikel mee in de nieuwsbrief van de uitgever opgenomen worden wat voor extra promotie zorgt.

Tenslotte beoordeelt Google nieuwswebsites doorgaans als enorm betrouwbaar qua berichtgeving. Hierdoor scoort je eigen website na verloop van tijd beter in zoekresultaten van Google.

 

Ander voordeel 

Tegelijk kun je het artikel dat op een nieuwswebsite verschijnt via je eigen sociale media verspreiden. De lezers gaan je bericht eerder bekijken als een bericht van de nieuwswebsite ipv eigen berichtgeving.

Combineer SEO en communicatie, vraag hier meer info

We nemen daarna contact met je op

3 + 12 =